Telt házas koncertre jön a One Ok Rock

oor181123pc.jpg

Először lép fel hazánkban a One Ok Rock, a 2005-ben alapított japán rockegyüttes, mely az utóbbi években nemzetközi szárnyalásba kezdett. Május 19-én a Dürer Kertben lehet őket megnézni – már ha sikerült rá jegyet kapni, ugyanis pár óra alatt az összeset elkapkodták.

A Japánban hatvanezres stadionokat megtöltő banda igazi nemzetközi sikerei 2013-ban kezdődtek. Ebben az évben a The Beginning című dalukat választották a Rurouni Kenshin manga élőszereplős adaptációjának betétdalává. 

Ekkor turnéztak először Ázsián kívül, öt európai városban léptek fel, majd egy amerikai turné következett. 

35xxxv című lemezük 2015-ben áttörte a képzeletbeli falat és 11. helyezett lett az amerikai Billboard Heatseekers listáján, ami a jelentősebb zenei listáik előszobáját jelenti. A Billboard Hard Rock slágerlistáján a 23. helyig menetelt az album, a World Albums listán pedig első lett. A lemez Mighty Long Fall című dala a Rurouni Kenshin-filmsaga második részének betétdala volt, a Heartache pedig a harmadik filmé. 

A kirobbanó energiájú koncertjeiről is ismert együttes egyik erőssége, hogy nem lehet őket műfaj-kategóriába beskatulyázni. Az alternatív rockon, a post-hardcore-on át a pop punk, a power pop és az emo is belefér a kínálatukba.

A másik, ami mellett egyszerűen nem lehet elmenni, az az énekes, Taka elképesztő hangja és énektudása. Taka szülei mindketten híres enkaénekesek, így volt kitől tanulnia. 

A One Ok Rock négy tagja Taka (vokál), Tōru (gitár), Ryōta (basszusgitár) és Tomoya (dobok). Az együttes neve egyébként a “one o’clock” (egy óra) angol kifejezésből származik, ugyanis karrierjük kezdetén mindig hajnali egykor kezdtek próbálni, mert akkor volt a legolcsóbb a stúdió bérlése. 

A srácok legújabb albuma, az Eye of the Storm nemrég jelent meg, és a promóciós turné keretében a számos európai fellépés közé idén végre sikerült Budapestet is beiktatni. A Dürer Kert kb 800 fős kapacitású termét pár óra alatt teljesen megtöltötték, minden jegy elfogyott, és nagyon sokan maradtak le a jegyvásárlásról. Mivel ez az első fellépésük itt, valószínűleg biztosra akartak menni a helyszín-választással, de reméljük legközelebb, a nagy érdeklődésre való tekintettel nagyobb helyszínen látjuk viszont őket.

Akiknek sikerült jegyet szerezniük, azok egészen biztosan fantasztikus koncertnek néznek elébe.

 

Válasz

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s