Mondocon, te csodás

A hétvégén kétnapos őrület fogadta a mindenféle anime-, manga-, sorozat-, film- és K-pop-rajongókat a Hungexpo területén, ugyanis megint kivonult a Mondocon, melyet bizony negyedévente tartanak. Nekem ez volt a második conom, és azt kell mondjam, hihetetlen, hogy mennyi ember jár ki erre az eseményre! A conokat szubkultúrák találkozásának tartják, és bizony aki először jár a rendezvényen, az eléggé meg tud döbbenni: a szubkultúra szó hallatán ugyanis várnánk mondjuk pár száz, esetleg 1500 embert, ehhez képest olyan tömegek látogatják a Mondocont, hogy tátva marad az ember szája. 

Ez egy olyan rendezvény, ahol jól megférnek egymással a különböző fandomok, ahol Obi van Kenobi japán rókalényekkel flörtölget és Jane Austen Totorót ölelgeti. Mert miért ne?

Mikor megérkeztem, már kígyózó sorokban álltak az emberek a bejáratnál, és bent is már több ezren szórakoztak. A Mondocon változatos programokat kínál: a piactéren mi szem-szájnak ingere, minden kapható, japán csecsebecséktől plüss Totorókon át a koreai édességekig, könyvhegyek, képregénycunamik, pólók, párnák,  ékszerek, kézműves mütyűrök garmada, csak legyen az embernél elég pénz! Szó se róla, én is bevásároltam, szereztem például pár J-rockos kitűzőt magamnak. 

A színpadokon megállás nélkül folynak a programok, kerekasztalbeszélgetés, cosplayverseny, kvíz… De lehetett például részt venni rohamosztagos-kiképzésen, karaokézni, táncpadozni, volt League of Legends verseny, szócsata, jiujitsu bemutató…. annyi féle fajta látnivaló, hogy felsorolni is mind képtelenség. Nem is csépelem a szót tovább, mutatom a képeimet. 🙂 

 

#Mondocon #cosplay #cosplaycontest

xiaolongimnida (@xiaolongimnida) által megosztott bejegyzés,

#Mondocon #dancecontest

xiaolongimnida (@xiaolongimnida) által megosztott bejegyzés,

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js
//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Ja és szombat este fellépett a Bridear japán együttes és őrületeset zúztak 🙂

bridear.jpg

(Bridear fotó: CASE/Sound of Japan (soundofjapan.hu))

Számomra a hasonló conok világa sokáig idegen volt, el sem tudtam volna képzelni magam benne, de higgyétek el, csak annyi kell, hogy kimegy egyszer az ember, és a rabjává válik. Már tervezem is a tavaszi conra a cosplayemet 😀 Az idei csak egy kis házi sufnituning volt, az X Japan Sugizóját próbáltam visszaadni valamelyest, nem túl sok sikerrel, de én így is jól éreztem magam a conon 😀 Na de legközelebb komolyan rendesen beöltözöm! Gyertek ti is!

Válasz

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s