[Könyvismertető] Korean Grammar Practice for Foreigners (kezdő)

Daniella buzdítására leírom a véleményem erről a nyelvtankönyvről, amit kiegészítő könyvnek vettem az interneten a Korean Grammar in Use-hoz, mert gyakorló feladatokat szerettem volna a nyelvtan mellé.

2015-09-09 15.48.00

A könyv logikus felépítésű, hangul ábécérend szerint sorolja fel a partikulákat, végződéseket, így könnyű megtalálni azt a szerkezetet, amit keresel.

2015-09-09 15.48.26

A leckék egyszerű felépítésűek, az elején példákon keresztül elmagyarázza a jelentést, egy nagyon rövid, angol és koreai nyelvű magyarázattal, valamint a lehetséges végződésformulákkal (mássalhangzó-igazodás, múlt- és jövő idő stb.) Ezt követi két rövid feladat, és ha marad hely a lapon, oda jegyzetelni lehet.

2015-09-09 15.48.47

Minden lecke kettő oldalas. A könyv végén több nyelvtani teszt is található, valamint megoldókulcs a feladatokhoz (a leckékben és a tesztben lévőkhöz is), így önálló tanulásra remekül alkalmas.

2015-09-09 15.50.01
Tesztfeladat
2015-09-09 15.50.53
Megoldások a leckékben lévő feladatokra

Ennyiben azonban ki is merül a könyv. Amit én szerettem volna: az egyes szerkezetek átfogó gyakoroltatása, az sajnos nem valósul meg, mivel kettő picurka (két-két mondatos vagy egy párbeszédes) gyakorlás van mindegyikhez.

Azoknak tudom ajánlani, akik másfajta könyvekből is tanulnak, dolgoznak, de szükségük van arra, hogy bármikor felüthessenek egy nyelvtani szerkezetet, anélkül, hogy egy hagyományos, összetett leckés, tematikus (vásárlás, orvos stb) nyelvkönyvet át kéne bogarászniuk, csak mert keresik mondjuk a többesszám helyes képzését. Én úgy használom, hogy megyek a leckékkel a Korean Grammar in Use-ban, és az előforduló szerkezeteket ebből a könyvből is átveszem. Megjegyzem, ebben sokkal több szerkezet van, és nem kifejezetten kezdő szintű is van benne. Tervezem, hogy a KGU befejezése után megcsinálom ebből a maradékot, majd a könyv végi teszteket többször oda-vissza.

Értékelés: 3/5
Csak akkor ajánlott, ha futja rá, ez nem egy olcsó könyv. 

Válasz

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s