2021 legjobb K-pop-dalai

Az előző években megszokott módon idén is gyűjtögettem azokat a dalokat, melyek személyes kedvenceim voltak ebben az évben. Mint mindig, nem vagyok hivatásos zenekritikus, ez csupán az én személyes kis listám. A teljes YouTube-lista linkjét a cikk végén találjátok.

DREAMCATCHER: Odd Eye

A Dreamcacther pár éve már az állandó kedvenceim között van, bejön ez a rock-fúziós-pop, amit csinálnak. Az Odd Eye is egy egészen jól sikerült kis nóta.

JESSI: 어떤X (What Type of X)

Számomra az év egyik legütősebb dala, nagyon sokat hallgattam idén. Nem is értem, hogy nem került fel a sok magazin éves listájára…. Vétek kihagyni ezt a gyöngyszemet.

AALIA: Adrenaline

A Vincenzo (A maffia ügyvédje) című sorozat OST-je idén mindent vitt nálam. Rongyosra hallgattam. Ugyan ennek a dalnak van egy angol nyelvű verziója Solar előadásában, szerintem az olasz nyelvű sokkal, de sokkal jobb.

B.I. : 해변 (illa illa)

Nagyon kellemes dal, különösen a szinte “elillanó” refrén miatt. Haha.

2PM: 해야 해

Nagyon kellemes meglepetés volt a 2PM visszatérése és ez egy erős dal lett, a klipje is nagyon érdekes.

MINZY: Teamo

Ez az év a hölgyek éve nálam, úgy tűnik. Ez a dal nagyon bejött. Jó a ritmusa, jó a refrénje, és Minzy hangja is.

HWASA: I’m a 빛

Hwasa hangjával nem lehet betelni, és ez egy nagyon jó kis szám lett, az áthallásos szövegével (빛 (bich): fény – bitch: ribanc).

FTISLAND: 말이 안 돼 (Unthinkable)

Nagyon hiányzott már Honggi jellegzetes, szívbemarkoló hangja. Klasszikus FTISLAND-ballada, amin nem lehet nem bőgni.

CHUNGHA: Bicycle

Ez egy olyan dal, ami lassanként “hozzám nőtt”, mert a Spotify ajánlólisájában volt, ami meló közben lement párszor és egyszer csak azon kaptam magam, hogy a refrént énekelgetem….

+1: LEE NYEOM: Un diavolo scaccia l’altro

Ez ugyan nem K-pop, de az idén ezt a dalt hallgattam a legtöbbször a Spotify szerint, és valóban, gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy legalább 10x ne menne le…. Egyszerűen zseniális ez az OST.