Nőnapi K-pop-válogatás

Nőnap alkalmából mi is ünnepeljük a hölgyeket. Következzen egy csupacsaj lista Koreából, kedvenc hölgyelőadóim dalaival. Boldog nőnapot! Girl power!

boawoman.gif

BOA: WOMAN

 

BoA nem mai csirke a szakmában, kerek húsz éve debütált, mindössze 13 évesen. A K-pop koronázatlan királynőjeként is emlegetik. Ebben a klipben is evidens, miért.

LEE HYORI: BAD GIRLS

Lee Hyori lánybandában kezdte a pályafutását, de szólóénekesnőként lett igazán elismert, tehetségét számos műfajban kamatoztatja. Rosszlányok című klipje pedig ráadásul még mulatságos is.

GAIN: PARADISE LOST

Gain egy belevaló csaj, nem fél kényes témákkal foglalkozni a dalaiban, klipjei tematikájában, úgy mint a női szabadságjogok vagy épp a nemi erőszak, esetleg a női lét bibliai interpretációjának érdekes értelmezése. Ez a dal ráadásul rendkívül szexi.

 

AILEE: HEAVEN

Ailee ezzel a dallal debütált és alapozta meg hírnevét, mint Korea egyik legszebb hangú énekesnője, aki simán tud énekelni Whitney Houstont vagy Beyoncét is, lélegzetelállító magas hangokkal. 

 HYORIN: FATE

Hyorin is lánybandában kezdte, ma már szólóban nyomja. Nagyon szeretem a gazdag hangszínét és az előadásmódját, legyen szó hagyományos koreai dalról vagy modern popról.

 

NARSHA: PPIRIPPAPPA

Narsha a legendás Brown Eyed Girls együttes egyik énekesnője. Ennek a boszorkányos dalnak pedig csaknem 10 év távlatából is addiktív a refrénje. Én szóltam. 

YOON MIRAE: KAWIBAWIBO és TOUCH LOVE

Yoon Mirae egy csoda. Ez a csaj egy pöpec rapper, mint alább is látható, közben meg hihetetlenül csodálatos hangú énekesnő. Szóval tőle két dal jön, mert muszáj mindkét oldalát látni, hogy elhiggyétek 😉

JESSI: WHO THAT B

Az őszinte, szókimondó és polgárpukkasztó szövegeiről ismert Jessi nem lacafacázik. Ez a csaj valódi girl powa’ 🙂

ALI: CARRY ON

Az egyetemen is oktató Ali az Immortal Songs című tévéműsorral került be a köztudatba, ahol már szinte meg sem lehet számlálni, hányszor nyert, csodálatos hangjának és kivételes előadásmódjának, interpretációinak köszönhetően. Ez tőle a kedvenc nem-Immortal Songos-os dala.

…..És nézzétek mit tud a színpadon, varázslatos (dal címe: BINARI)

Válasz

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s