Az év legjobb K-pop-dalai

g-dragon-untitled.jpg

A szokásoknak megfelelően idén is elkészült az éves lista a legjobb K-pop-dalokkal. Idén nem csináltam féléves bontást, így most egyben kapjátok a dömpinget. Mint mindig, ezek az én személyes kedvenceim, szubjektív a lista (nem is nagyon létezik objektív ebből ;)) Az idei év számomra elég lassan indult K-pop szempontból, nehezen találtam kedvenceket, de év végére csak sikerült összehozni egy jó kis listát 😀 Hát akkor lássuk, szokás szerint random sorrendben, 2017 legjobb K-pop-dalait Xiaolongimnida lejátszólistáján.

Taemin: Move

Az év meglepetése volt nekem ez a dal és videó, mert egyszerűen nem tudja levenni az ember a szemét erről a srácról, olyan érzéki ebben a klipben, a dal pedig addiktív.

K.A.R.D – Don’t Recall

Az együttes nagy port kavart fel, különleges koncepciójuk (mindegyik tag egy kártyalapot szimbolizál) és kevert (fiú-lány) mivoltuk miatt, utóbbi ritkaság manapság a K-popban, ahol a fiú- és lánybandák dominálnak. Ez a dal eléggé fülbemászó.

JUN. K – No Shadow

Akik követnek, tudják, hogy imádom Jun. K szólóit, mert megőrülök az R&B-hangjáért a srácnak. Ez a szám is nagyon bejövős. Egyszerűen libabőrös leszek a srác hangjától.

BTS: Not Today

A BTS idén mindent vitt, Guinness-rekordoktól elkezdve amerikai tévédebütig, és hát több daluk is ideférne a listára, de elégedjetek meg ezzel, ami nekem most a legkedvesebb tőlük idén, rendszeresen tombolok rá a futópadon, az edzőtársak legnagyobb megrökönyödésére. 😀

iKON: B-Day

A futópados K-pop-listám másik elengedhetetlen eleme ez a dal, istenien lehet rá masírozni az emelkedőn 😀

FTISLAND: Love Sick

Az FTISLAND idén 10. évfordulója alkalmából újra kiadta ezt a dalt duettben Kim Na-younggal, és hát egyszerűen fenséges. A srácok egy fergeteges budapesti koncertet is adtak, ahol ismét bebizonyították, hogy élőben bizony még 1000x jobbak, mint felvételen. (Looking at you Honggi!)

 

Rain: Gang

Végre Rain is újra hallatott magáról, miután apa lett, és persze a K-pop királyához illően jó kis műsorral készült:

ZION.T: Snow

Zion.T újra és újra kitesz magáért, különleges stílusa megfoghatatlan és mégis megragadó. Ez a klip pedig gyönyörű.

Uhm Jung Hwa: Ending Credit

A most 48 éves énekesnő szenzációs formában van, ez a dal pedig igazi 80-as éveket idéző kis remekmű. Aki ilyen zenéken nőtt fel, nagyon fogja értékelni.

G-Dragon: Untitled

Gondoltátok, hogy kimarad? Haha 🙂 Olyan nincs. Ebben a dalban (is) bebizonyítja nekünk a Bigbang-vezér, hogy énekelni is tud, nem csak rappelni.

Melyik volt idén a kedvencetek? 

8 hozzászólás

  1. Kedvenceim:Red Velvet-Red Flavor mint a nyár legjobb slágere illetve Wanna One debütáló száma az Energetic sem maradhat ki a sorból.
    ui.:NCT127-Cherry Bomb hisz i’m the biggest hit :DD

  2. Ennyi szemetet …………sose hallgass jobb zenét.

  3. Belehallgattam majd’ mindbe, hát nekem úgy tűnik, hogy ez az egész k-pop a 10-15 évvel ezelőtti amerikai mainstream popzene középgyenge másolata. Mindenesetre poros, avíttos valami, egyedül a legelső dalban volt zeneileg valami érdekes, de inkább csak a hangzás volt jó, az viszont, hogy a srác érzéki, hát haha, az se biztos, hogy fiú :))))

  4. @Xia.blog: hát, nem abban a műfajban utazom, de kösz :)) Persze ha neked a zene két lehetséges opciója ez a kápop meg a Minaj, akkor értem a rajongásodat :))))

  5. Nekem speciel Sunmitól a Gashina, persze Taemin, a Red Velvettől a Peekaboo, az EXIDtől a DDD és a Gugudantól a Chococo vitte az évet.

Válasz

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s